twitter
    Find out what I'm doing, Follow Me :)

Friday, January 16, 2009

Surat Tulisan Tangan Anwar kepada Mahathir


Bila saya menonton wayang berita berkenaan hal mat ezam yang mendedahkan kononnya anwar ada membuat perdamaian dengan Tun Mahathir dengan tulisan surat nya kepada Tun pada masa itu.Saya tergelak.Ha ha ha ha ha.

Untuk rekod,Ezam merupakan bekas ketua angkatan muda keadilan (saya lebih suka memanggil nya bekas ketua pemuda parti keadilan nasional untuk ezam).

Malah, Mat Ezam adalah orang paling kanan Dato Seri Anwar Ibrahim.Semenjak zaman dia jadi gedebe UMNO sampai lah dihumban penjara zaman reformasi.

Saya pun tak nak mengulas panjang.Macam Anwar cakap selepas di tanya wartawan berkenaan isu ini.Anwar sekadar meenjawab."Who??"

Di bawah saya turunkan surat tersebut

YAB Datuk Seri Dr Mahathir.

Assalamualikum Warahmatullah.

Perkembangan beberapa hari ini kebelakangan ini sungguh merimaskan. Berita-berita yang mengaibkan peribadi saya secara berterusan oleh media tempatan nampaknya tidak berkesudahan.
Saya dan Azizah harus tabah. Anak-anak saya mulanya agak sugul dan gundah. Hati mereka luka dan pelajaran mungkin terjejas. Alhamdulillah, mereka kian teguh berkat sokongan keluarga besar kami, rakan-rakan rapat-khususnya Azizah yang sentiasa disamping mereka.

Saya masih kebingungan, bertanyakan punca konspirasi untuk mengaib dan menjatuhkan saya. Harapan saya, ialah agar keadaan sedikit reda bagi membolehkan saya membela diri dan mengembalikan kepercayaan rakyat.

Seperkara lainnya, ialah perihal keselamatan keluarga saya. Ibu bapa saya mengulangi pertimbangan Datuk Seri agar anak angkat mereka ( menurut Ezam, anak angkat dimaksukan adalah Sukma) tidak harus ditahan. Memadailah, penderaan yang kami alami sebagai keluarga dengan menghadapi tuduhan yang amat berat.

Betapa getir dan cemas kedudukan kami, saya dan Azizah tidak pernah melupakan curahan kasih sayang, bimbingan dan peluang yang Datuk Seri berikan.
Meskipun perhubungan diantara kita agak renggang, saya tidak mungkin melupakan jasa baik Datuk Seri.
Semoga Allah S.W.T memberikan taufik dan hidayah, memelihara kesejateraan kita bersama.
Salam saya dan Aizah kepada Datuk Seri dan kak Hasmah.

Anwar Ibrahim.
8 September 1998

-14/1/2009

No comments: